САП на початку жовтня скерує до суду справу депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду справи столичного депутата.
Владислав Трубіцин

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 7 жовтня скерує до суду кримінальне провадження за обвинуваченням депутата Київської міської ради Владислав Трубіцина та інших осіб в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Як стверджує прокуратура, детектив НАБУ і прокурор САП просили обмежити сторону захисту в строках на ознайомлення з матеріалами розслідування, оскільки вона зволікала та затягувала з процедурою ознайомлення.

«Суд погодився з доводами та задовольнив клопотання у повному обсязі. Враховуючи обсяг і складність матеріалів, суд встановив строк ознайомлення до 7 жовтня 2022 року. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті», – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Трубиціна.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

15 лютого стало відомо, що за Трубіцина внесли заставу і він виходить із СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: