Справа Трубіцина: підозрюваному зменшили заставу, а різницю передадуть на армію

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання адвоката підозрюваного про зменшення застави і передачі різниці до армії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив на 1 млн грн розмір застави, внесеної за виконувача обов'язків директора комунального підприємства «Міський магазин» Амана Моламова, якого НАБУ і САП підозрюють у пособництві в одержанні неправомірної вигоди депутатом Київської міської ради Владиславом Трубіциним.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники у ВАКС.

У суді повідомили, що цей млн грн за ініціативи сторони захисту буде перерахована на спеціальний рахунок на підтримку Збройних сил України.

На сайті ВАКС є повідомлення про зменшення застави з 4 млн 465 тис. 800 грн до 3 млн 465 тис. 800 грн для одного з підозрюваних, проте ані фабула справи, ані посада підозрюваного у ньому не вказана. Різниця в 1 млн грн якраз буде передана на потреби ЗСУ.

«15 березня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу та зменшив підозрюваному суму застави із 4 млн 465 тис. 800 грн до 3 млн 465 тис. 800 грн. Сума, на яку було зменшено заставу, тобто 1 млн грн, за ініціативою сторони захисту буде перерахована на спеціальний рахунок на підтримку ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Раніше антикорсуд зменшив заставу віце-мера Одеси Олега Бриндака на 5 млн грн і передав їх на потреби ЗСУ. Його підозрюють в участі у злочинній організації одеського бізнесмена Володимир Галантерника та зловживанні службовим становищем на користь цієї організації на суму майже 700 млн грн.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: