Окупанти скинули хімічну зброю на позиції ЗСУ

Читать на русском
На півдні російські окупанти за допомогою безпілотника скинули контейнер з отруйною речовиною. Ймірно, це була хлорпікринова граната К-51.
Ілюстративне фотоФото – Голос України

У п’ятницю, 23 вересня, російські окупанти застосували хімічну зброю проти українських захисників.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Зазначається, що ворог використав безпілотний літальний апарат. З нього він скинув на бойові позиції ЗСУ контейнери з отруйною речовиною.

ЗСУ на півдні знищили ворожу техніку, штурмовик Су-25 та понад 50 окупантів23 вересня українскі війскові на півдні знищили багато російської техніки, штурмовик Су-25, понад 50 окупантів, а також вразили ворожу колону.

«Ймовірно, хлорпікринова граната К-51. Бойові медики спрацювали чітко, втрат та критичних станів немає», – йдеться у повідомленні.

Протягом бойового дня 23 вересня загарбники здійснили 1 авіаудар та 1 ракетний обстріл по позиціях українських воїнів та по населених пунктах, що знаходяться вздовж лінії фронту. Росіяни вдарили по Куцурубській громаді ракетою Х-31 з літака тактичної авіації Су-20. Обійшлося без людських жертв.

Відомо, що пари хлорпікрину мають сильну сльозогінну дію. У високих концентраціях — задушливу. Конвенція ОЗХО забороняє військове застосування речвини.

Нагадаємо, 23 вересня вдень в Одесі пролунали вибухи – російська армія атакувала місто іранськими дронами-камікадзе з боку моря. Внаслідок цього загинула цивільна людина.

Також у ніч на 24 вересня російські окупанти знову вдарили ракетами по Запоріжжю. Вибухи почули мешканці одного з районів міста, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: