«Бої запеклі, але ворог відступає»: Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні

Читать на русском
Окупанти поступово відступають на півдні України. Бійцям ЗСУ вдалося знищити райони зосередження їхньої техніки та озброєння. Але важкі бої продовжуються.

Окупанти поступово відступають на півдні України. Бійцям ЗСУ вдалося знищити райони зосередження їхньої техніки та озброєння. Але важкі бої продовжуються.

Про це повідомила керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 23 вересня.

Ескалація війни в Міжнародний день миру: перші оцінки мобілізації путінаЧому путін все-таки зважився на мобілізацію, що вона означає, як відреагували Україна і світ – у матеріалі Слово і діло

За її словами, на півдні України тривають бої, за підсумками яких Збройні сили поступово закріплюють нові звільнені території.

«Бої йдуть запеклі, на півдні у нас досить гаряче, незважаючи на те, що погода трохи похолоднішала. Вогонь іде і з одного боку, і з іншого. Але ворог таки поступається, поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. І це його напружує, відповідно, обстріли стають то більшими, то меншими залежно від того, яку кількість боєкомплекту ми знищили за ніч», - сказала керівник пресцентру.

Вона також повідомила, що окупантам вдалося минулої доби завдати істотних втрат, завдавши ударів по районах зосередження їх техніки та озброєння, проте остаточно масштаби та результати цих ударів будуть оголошені пізніше.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що Україна не наступатиме на чужі території, а лише поверне свої.

Тим часом, втрати російської армії в Україні перевищили 56 тисяч убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: