Окупанти атакували Сумщину з артилерії, мінометів та РСЗВ – майже 140 «прильотів»

Читать на русском
23 вересня російські окупанти атакували прикордонні громади Сумщини з артилерії, мінометів, РСЗВ, а також скинули вибухівку з безпілотника.
Ілюстративне фотоФото – t.me/Zhyvytskyy

У п’ятницю, 23 вересня, російські окупанти обстріляли Краснопільську, Білопільську, Середино-Будську та Юнаківську громади. Всього зафіксували близько 140 прильотів.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у Telegram.

У Краснопільській громаді близько 10 години росіяни вдарили із САУ по околицях Краснопілля, зафіксували 4 прильоти. З 11 ранку було 28 мінометних влучень, після цього ворог обстріляв громаду з артилерії – 14 прильотів.

Росіяни вдарили по Запоріжжю 10 ракетами22 вересня ввечері російські окупанти знову обстріляли Запоріжжя. За попередньою інформацію, було випущено 10 снарядів.

Після обіду атаки продовжилися - 12 влучань з РСЗВ та 11 із САУ.

У Білопільській громаді з 10 години було 7 прильотів із САУ, а також мінометний обстріл – 8 прильотів. Після обіду ворог знову застосовував міномети та влучив 10 разів. Крім того, близько 13:00 окупанти з БПЛА скинули вибухівку типу ВОГ-17.

У Середино-Будській громаді обстріляли околиці Середина-Буди з САУ (9 прильотів), мінометів (3 прильоти) та кулеметів (5 кулеметних черг). Внаслідок атаки було пошкоджено лінію електропередач. Без світла залишилися 3000 абонентів.

Ворог також атакував Юнаківську громаду. Після 14 години вдарили з САУ – зафіксовано 30 влучань.

Нагадаємо, в окупованому російськими військами Маріуполі сталась детонація снаряда у школі. Поранення отримали діти.

Також вдень в Одесі пролунали вибухи – російська армія атакувала місто іранськими дронами-камікадзе з боку моря. Внаслідок цього загинула цивільна людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: