Співпрацювали з рф: затримано першу віце-мера Вовчанська та двох псевдополіцейських з Куп'янська

Читать на русском
СБУ затримала першу віце-мера Вовчанська Ольгу Камінську та двох псевдополіцейських із Куп'янська, які співпрацювали з росією.

На Харківщині СБУ затримала першу віце-мера Вовчанська Ольгу Камінську та двох псевдополіцейських із Куп'янська, які співпрацювали з російськими окупантами.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Харківській області.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Так, СБУ затримала першу заступницю міського голови Вовчанська 67-річну Ольгу Камінську, якій ще у липні було заочно оголошено про підозру у держзраді (ч.2 ст.111 КК України).

Суд вже обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними спецслужби, підозрювана, добровільно надавала допомогу представникам рф під час окупації Вовчанська. Зокрема, вона склала та передала окупантам списки учасників АТО та ООС, а також патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська.

Крім того, затримано двох мешканців Куп'янська (31 та 36 років), які за ідейними переконаннями виявили ініціативу та пішли працювати в окупаційну «поліцію».

Обом куп'янчанам оголошено про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Балаклії окупанти у відділку поліції влаштували в'язницю, де катували людей.

Камеру тортур військ рф також знайшли і в Куп'янську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: