Назвали кількість справ, відкритих проти колаборантів

Читать на русском
В Україні відкрили 1358 кримінальних справ проти колаборантів, які погодили співпрацювати з російськими окупантами.
Ігор КлименкоФото – Нацполіція

Правоохоронці України відкрили 1358 кримінальних справ за фактами співпраці з російськими загарбниками.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Зазначається, що підозру за колабораціонізм отримали 223 особи. Більшість зрадників вже виїхали до росії.

Смерть колаборантів у Херсоні, Луганську та Бердянську: хто за цим стоїть та чи є тут слід УкраїниЧи стоїть за масовим винищенням колаборантів 16 вересня Україна, або це результат їхніх внутрішніх чвар – у матеріалі Слово і діло

Відомо, що на бік окупантів переходили здебільшого представники місцевої влади та правоохоронці. Однак з ворогом співпрацювали і освітяни.

«На сьогодні зареєстровано 19 кримінальних проваджень, де фігурують директори шкіл, вчителі, які намагалися за російськими програмами викладати у школах, промивали мізки не лише батькам, а й учням. Чотирьом уже оголошено підозру», – зазначив Клименко.

За його словами, усі особи, які зрадили Україну та пішли на співпрацю з ворогом, мають бути притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, вдень 16 вересня було авдано удару по будівлях в центрі тимчасово окупованого Херсона, де в цей момент йшла нарада за участю «керівників» міста з-поміж проросійських колаборантів. Дивом вціліли гауляйтери Херсона Кирило Стремоусов та Катерина Губарєва.

Пізніше стався вибух в окупованому Луганську, в будівлі «генеральної прокуратури ЛНР». В результаті детонації вибухового пристрою в кабінеті «генерального прокурора» Сергія Горенка, за повідомленнями пропагандистів, загинув сам колаборант, а також його заступниця, пособниця окупантів Катерина Стегленко.

Через півгодини надійшли повідомлення про ліквідацію в тимчасово окупованому Бердянську «заступника мера з ЖКХ» Олега Бойка та його дружини Людмили, яка очолювала «комісію» з проведення псевдореферендуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: