Литва продовжила заборону на російські та білоруські телепрограми

Читать на русском
Сейм Литви прийняв поправки до закону, що тимчасово забороняють ретрансляцію та поширення російських та білоруських телевізійних та радіопрограм у країні.
фото DELFI / Karolina Pansevič

Сейм Литви прийняв поправки до закону, що тимчасово забороняють ретрансляцію та поширення російських та білоруських телевізійних та радіопрограм у країні.

Про це повідомляє delfi.lt.

Посол розповів, коли Литва передасть ЗСУ дрони-камікадзеУ жовтні або в листопаді ЗСУ отримають дрони-камікадзе, які були придбані Литвою на кошти, зібрані в рамках компанії Legion Of Boom.

За поправку проголосували 113 депутатів, проти не було жодного, утрималися – четверо парламентаріїв.

«Поправка передбачає тимчасову заборону на ретрансляцію та розповсюдження радіопрограм, телепрограм або окремих програм у мережі Інтернет, створених особами, які прямо чи опосередковано керуються, контролюються або фінансуються росією або Білоруссю. Це положення діятиме до 16 жовтня 2024 року», - йдеться у повідомленні.

Рішення було ухвалено в терміновому порядку, оскільки в п'ятницю минув термін дії постанови Сейму про введення надзвичайного стану на всій території країни, яка забороняла ретрансляцію програм, що поширюють дезінформацію.

Як відомо, влада Литви після вторгнення росії в Україну впровадила заборону на ретрансляцію білоруських і російських телеканалів, вона діяла до 16 вересня.

Нагадаємо, Литва передасть Україні дві партії бронетранспортерів.

У вересні Естонія, Латвія, Литва та Польща запровадили заборону на в'їзд росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: