Посол розповів, коли Литва передасть ЗСУ дрони-камікадзе

Читать на русском
У жовтні або в листопаді ЗСУ отримають дрони-камікадзе, які були придбані Литвою на кошти, зібрані в рамках компанії Legion Of Boom.

У жовтні або в листопаді ЗСУ отримають дрони-камікадзе, які були придбані Литвою на кошти, зібрані в рамках компанії Legion Of Boom.

Про це заявив надзвичайний та повноважний посол України в Литовській Республіці Петро Бешта під час онлайн-брифінгу.

У відповідь на мобілізацію в рф Литва підвищує рівень готовності сил швидкого реагуванняЛитва підвищує рівень готовності сил швидкого реагування через те, що росія проводитиме мобілізацію і в Калінінградській області.

Дипломат нагадав, що від початку російської агресії Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 120 млн. євро, що становить приблизно 2% ВВП країни. До надання допомоги Україні, зокрема військової, підключилося також литовське суспільство.

«Ми всі пам'ятаємо у травні перший литовський марафон зі збирання коштів на Байрактар. Також (журналіст – ред.) Андрюс Тапінас у серпні провів марафон для закупівлі для України дронів-камікадзе. Цей проєкт реалізується. Ми очікуємо, що десь у жовтні-листопаді ці дрони-камікадзе будуть уже в українській армії», - сказав Бешта.

Раніше стало відомо, що Литва відправить як військову допомогу дві партії бронетранспортерів для бійців ЗСУ.

Нагадаємо, у Пентагоні розповіли, коли передадуть Україні перші ракетні системи NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: