Литва передасть Україні дві партії бронетранспортерів

Читать на русском
Литва відправить у якості військової допомоги дві партії бронетранспортерів для бійців ЗСУ. Перша надійде найближчим часом.
фото RFE

Литва відправить у якості військової допомоги дві партії бронетранспортерів для бійців ЗСУ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на пресконференції в Одесі після зустрічі глав МЗС Литви, України та Ірландії, повідомляє «Радіо Свобода».

Пентагон оприлюднив список зброї, яка увійде до нового пакету допомоги УкраїніПентагон оприлюднив список озброєння, обладнання та техніки, які надаватимуться Україні в рамках нового пакету оборонної допомоги на $675 мільйонів.

«Ми порушували питання надання військової допомоги. Урядом країни було ухвалено рішення про відправку двох партій бронетранспортерів. Перша з них надійде вже найближчим часом. Вона не надійде безпосередньо до ВМСУ, але гадаю, що Збройні сили України краще знають, як їм краще використовувати цю військову допомогу», - заявив Ландсбергіс.

Зазначимо, раніше Литва відправила Україні 105-мм гаубиці.

Нагадаємо, до України прибули безпілотні гусеничні бронетранспортери THeMIS, виготовлені естонським оборонним підприємством Milrem Robotics.

Також повідомлялося, що Україна отримала від Німеччини ще три зенітні самохідні установки Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: