Прокуратура повідомила про підозру у колабораціонізмі посадовиці Луганської ВЦА

Читать на русском
Українські органи правопорядку продовжують встановлювати колаборантів на Луганщині та повідомляти їм про підозру.
Яна Силкіна

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил повідомила про підозру у колабораційній діяльності начальниці одного з відділів Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил заочно повідомлено про підозру начальниці одного з відділів Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)», – інформує ОГП.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

За даними слідства, у період воєнного стану підозрювана погодилася на пропозицію окупаційної влади та добровільно обійняла посаду у самопроголошеній «Сєвєродонецькій адміністрації ЛНР». Обійнявши псевдопосаду «заступника голови Сєвєродонецької адміністрації ЛНР», вона виконує вказівки окупантів, сприяючи їм у легалізації влади на тимчасово окупованій території Луганщини.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Яну Силкіну. Вона обіймала посаду завідувача сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної ВЦА.

Нагадаємо, ОГП повідомив про підозру ще шістьом колаборантам з Херсонщини. Раніше прокуратура скерувала до суду справу про мелітопольських колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: