ОГП повідомив про підозру ще шістьом колаборантам з Херсонщини

Читать на русском
Українські органи правопорядку продовжують викривати громадян, які добровільно співпрацюють з владою окупантів на Херсонщині.
Офіс генпрокурора

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру ще шести громадянам Україні в колабораційній діяльності. Вони добровільному погодились працювати у так званому «ГУ МВД Херсонской области».

Про це повідомляє прес-служба ОГП.

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру ще шести громадянам України, які добровільно зайняли посади у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території Херсонської області. Їм інкримінують вчинення колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, 32 громадянина України, серед яких у тому числі колишні співробітники поліції України, погодились працювати у так званому «ГУ МВД Херсонской области».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, прокуратура скерувала до суду справу про мелітопольських колаборантів. Раніше Служба безпеки України повідомила про викриття ще трьох колаборанток на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: