Прокуратура скерувала до суду справу про мелітопольських колаборантів

Читать на русском
Прокуратура Запорізького регіону склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох місцевих мешканців Мелітополя.

Запорізька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох мешканців міста Мелітополь, які добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Четверо мешканців Мелітополя добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою захопленого Мелітополя та були призначені на керівні посади у незаконно створені органи влади. Наразі прокурори Запорізької обласної прокуратури стосовно них скерували до суду обвинувальні акти за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України)», – інформує прокуратура.

За даними слідства, один із них очолив департамент капітального будівництва та житлово-комунального господарства так званої «військово-цивільної адміністрації Мелітополя». Інший обвинувачений, ексдепутат Мелітопольської міськради восьмого скликання погодився обійняти посаду його заступника.

«Обвинувачені надають усіляку допомогу окупантам у встановленні та підтриманні їх незаконної влади, а також розпоряджаються майном, яке до захоплення Мелітополя перебувало у власності територіальної громади міста. Поміж іншого, ці громадяни організували та особисто брали участь у знятті Державного прапора України на центральній площі та заміні української символіки на адмінбудівлях тимчасово окупованого міста», – додали в прокуратурі.

Також судитимуть ще двох місцевих, які раніше обіймали посади в Міністерстві внутрішніх справ України. Наприкінці лютого 2022 року вони добровільно погодились на обіймання превдопосад у незаконному правоохоронному органі - «Межрайонном управлении МВД Запорожской области в Мелитополе». Один із них, ставши керівником так званої «народної міліції», схиляв колишніх колег до співпраці з окупаційною владою. Інший, обійнявши посаду «начальника відділу карного розшуку», сприяв окупантам у залякуванні місцевих патріотів та проукраїнськи налаштованих мешканців.

Нагадаємо, в результаті вибухів в окупованому Мелітополі було знищено штаб «Єдиної Росії» та вбито трьох колаборантів. Раніше на півдні України колаборанти намагалися створити центр російської пропаганди, проте їх затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: