Прокуратура у жовтні скерує до суду справу ексчлена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про прискорення передачі до суду справи стосовно колишнього посадовця КРАІЛ.
Євген Гетьман

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 7 жовтня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгеном Гетьманом, якому інкримінують одержання 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Саме до цієї дати Вищий антикорупційний суд обмежив сторону захисту в ознайомленні з матеріалами слідства рішенням від 19 вересня, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про встановлення строку підозрюваному та стороні захисту для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №52021000000000060 від 03.02.2021 - задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме - підозрюваному (Євгену Гетьману – ред.) та його захисникам - адвокатам Іваніну Вадиму Вікторовичу, Гальчанському Євгену Олександровичу, Козятник Людмилі Григорівні, Ханіну Семену Григоровичу, Пересуньку Сергію Володимирович, а також іншим особам, які матимуть повноваження захисників у кримінальному провадженні строк до 07.10.2022 включно, для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів. 15 червня 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: