НАБУ затримало на хабарі члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку здійснюють слідчі дії у приміщенні Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.
Комісія з регулювання азартних ігор та лотерейфото: Адам Васил'єв

Національне антикорупційне бюро України затримало на одержанні неправомірної вигоди одного з членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

За їхніми словами, одного з членів Комісії затримали на хабарі в 90 тисяч доларів. За даними органів правопорядку, один з членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей вимагав та одержав неправомірну вигоду за надання ліцензії.

Пізніше стало відомо, що йдеться про члена КРАІЛ Євгена Гетьмана, який на момент затримання виконував обов'язки голови комісії.

Пізніше в САП підтвердили інформацію щодо викриття на хабарі члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

У відомстві повідомили, що 20 серпня 2021 року у межах розслідування затримано чинного члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 90 тис. дол. США. Посадовець вимагав кошти за сприяння у наданні дозволів та ліцензій у сфері грального бізнесу.

Члена Комісії затримано в порядку 208 КПК України, попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

«Для викриття злочинної схеми НАБУ за погодженням з САП розробило та здійснило комплекс негласних слідчих (розшукових) дій за участю детективів «під прикриттям». У результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, високопосадовець (який на момент вчинення злочину виконував обов’язки голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей) був затриманий «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди в сумі 90 тисяч доларів США», - йдеться у повідомленні САП.

Слідчі дії тривають з метою викриття інших учасників організованої злочинної групи.

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру заступнику голови Харківської обласної ради Андрію Малишу в одержанні понад 1 млн грн хабара. Пізніше підозру вручили й голові Харківської облради Артуру Товмасяну.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і адвокат Руслан Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: