НАБУ завершило розслідування справи про хабар члену Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідувати справу про вимагання та одержання неправомірної вигоди членом КРАІЛ.
Євген Гетьман

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження за підозрою вже колишнього члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Розслідування одержання 90 тис. дол. неправомірної вигоди членом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей завершено. 14 червня 2022 року НАБУ і САП відкрили стороні захисту матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії посадовця кваліфікували за ч. 4 ст. 368 КК України», – інформує відомство.

У грудні 2021 року Гетьмана звільнили з посади.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: