За члена Комісії з азартних ігор внесли заставу

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшли кілька мільйонів гривень, внесених як застава за виконувача обов'язків керівника КРАІЛ.
Євген Гетьман

За члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгена Гетьмана внесли 5 млн грн застави як альтернативу тримання під вартою у справі про вимагання та одержання 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 5 000 658 грн застави за члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Раніше антикорупційний суд узяв під варту члена Комісії з азартних ігор Гетьмана з альтернативою 5 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього мають покласти такі обов'язки: прибувати за вимогою; не залишати місце проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ затримало члена КРАІЛ на хабарі в 90 тисяч доларів. За даними органів правопорядку, один з членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей вимагав та одержав неправомірну вигоду за сприяння у наданні дозволів та ліцензій у сфері грального бізнесу.

Влітку 2021 року детективи отримали інформацію про існування системи одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах за надання дозволів і ліцензій на право на зайняття гральним бізнесом бізнесом. Для викриття злочинної схеми НАБУ за погодженням з САП розробило та здійснило комплекс негласних слідчих (розшукових) дій за участю детективів «під прикриттям».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: