САП оскаржить виправдувальний вирок екснардепу Колєснікову

Читать на русском
Прокурор САП вирішив оскаржити виправдувальний вирок, який оголосили колишньому члену парламенту від Опоблоку.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок колишньому народному депутату України VIII скликання, який нещодавно ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готується апеляційна скарга на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 вересня 2022 року, яким депутата Верховної ради VIII скликання визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, у зв'язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення. Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду і будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа Дмитра Колєснікова. Саме його ВАКС виправдав у справі про можливі зловживання під час одержання компенсації за оренду житла в Києві.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: