Компенсації за оренду житла: ВАКС виправдав екснардепа Колєснікова

Читать на русском
Антикорупційний суд постановив черговий виправдувальний вирок. Цього разу невинуватим визнали колишнього члена парламенту.
Дмитро Колєсніков

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього народного депутата VIII скликання від обвинувачень у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві в розмірі 738,74 тисяч грн.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила начальниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«20 вересня 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала невинуватим депутата Верховної Ради VIII скликання у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, та виправдала у зв'язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення», – сказала вона.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова. Саме його обвинувачували у зловживанні службовим становищем для отримання компенсації в розмірі 738,74 тисяч грн.

Вирок ухвалила колегія у складі: головуючий Віталій Крикливий, суддів Маркіян Галабала і Віктор Ногачевський. Водночас Ногачевський не погодився з більшістю і виніс окрему думку. На його переконання, Колєснікова треба було визнати винуватим.

Вказаний вирок ще не набув чинності і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: