Похорон Єлизавети II: катафалк із труною відправився до Віндзорського замку

Читать на русском

У Лондоні офіційно завершилася церемонія прощання із покійною королевою Великої Британії Єлизаветою II. Її труну відвезуть до Віндзора на церемонію поховання.
скрін з відео twitter.com/SkyNews

У понеділок, 19 вересня, біля Арки Веллінгтона в Лондоні офіційно завершилася церемонія прощання із покійною королевою Великої Британії Єлизаветою II. Її труну відвезуть до Віндзора на церемонію поховання.

Про це повідомляють британські ЗМІ.

Померла Єлизавета II: як відреагували на її смерть представники цивілізованого світуКоролева правила Британією з 1952 року. Вона стверджувала призначення 15 прем'єр-міністрів - першим з них був Вінстон Черчілль, останньою - нещодавно обрана прем'єром Елізабет Трасс

Біля Арки труну королеви перемістили з лафета на катафалк. За процесом спостерігали члени королівської родини. Король Чарльз III, королева-консорт Камілла та інші члени монаршої родини поїхали за катафалком у Віндзорський замок на автомобілі.

Уздовж вулиці, якою проїжджав катафалк, вишикувалися натовпи людей, щоб востаннє попрощатися з королевою.

Після того, як машина виїхала від арки Веллінгтона – фінальної точки лондонського маршруту – учасники похоронної процесії віддали королівський салют і вкотре залунав національний гімн.

Катафалк вирушив у Віндзор для панахиди у каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку о 18:00 за київським часом. На ній будуть присутні лише найближчі родичі королеви.

Єлизавету II поховають у гробниці поряд із чоловіком принцом Філіпом.

Нагадаємо, увечері 8 вересня 2022 року королева Британії Єлизавета II померла у віці 96 років в одній із резиденцій британської королівської родини, замку Балморал у Шотландії.

10 вересня Чарльза III офіційно оголосили королем Великої Британії.

У Британії зараз жалоба, яка триватиме ще сім днів після похорону Єлизавети II.

Велика Британія не запросила представників росії, Білорусі та М'янми на державний похорон королеви Єлизавети 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: