Зеленська та Шмигаль вшанували Єлизавету II, першу леді прийняла принцеса Уельська

Читать на русском
Перша леді України Олена Зеленська та прем'єр Денис Шмигаль у неділю, 18 вересня, вшанували королеву Єлизавету II, яка спочиває у Вестмінстер-холі.
Олена Зеленська, Кейт МідлтонROYAL NEWS

Перша леді України Олена Зеленська та прем'єр Денис Шмигаль у неділю, 18 вересня, вшанували королеву Єлизавету II, яка спочиває у Вестмінстер-холі.

Про це повідомляє видання Royal Central у Twitter.

На опублікованому виданням відео видно, як Денис Шмигаль, Олена Зеленська та посол України Вадим Пристайко з дружиною Інною вшановують королеву у Вестмінстерському палаці.

Також британські ЗМІ повідомили, що принцеса Уельська зустрілася з Оленою Зеленською напередодні похорону королеви. Кейт провела аудієнцію у Букінгемському палаці.

Відомо, що Даунінг-стріт раніше відмовився підтверджувати повідомлення про те, що дружина президента України Володимира Зеленського вирушить до Великої Британії на похорон королеви.

Світові лідери, високопоставлені особи та члени королівської сім’ї з усього світу летять до Лондона, аби зустрітися з новим монархом Британії, перш ніж відвідати завтрашній похорон королеви Єлизавети II.

Непоправна втрата: Зеленський відреагував на смерть королеви Єлизавети IIПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення Букенгемського палацу про смерть королеви Британії Єлизавети II.

Відомо також, що Шмигаль 18 вересня провів переговори із новим міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Нагадаємо, увечері 8 вересня 2022 року стало відомо, що королева Британії Єлизавета II померла у віці 96 років в одній із резиденцій британської королівської родини, замку Балморал у Шотландії.

10 вересня Чарльза III офіційно оголосили королем Великої Британії.

У Великій Британії зараз жалоба, яка триватиме ще сім днів після похорону Єлизавети II.

Велика Британія не запросила представників росії, Білорусі та М'янми на державний похорон королеви Єлизавети, який відбудеться завтра, у понеділок, 19 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: