Австралія не заборонятиме в'їзд російських туристів до країни – міністр оборони

Читать на русском
Австралія не заборонятиме в'їзд російських туристів до країни, адже санкції Австралії спрямовані лише проти уряду рф.
twitter.com/RichardMarlesMP

Австралія не заборонятиме в'їзд російських туристів до країни, адже санкції Австралії спрямовані лише проти уряду рф.

Про це заявив міністр оборони Австралії Річард Марлес, передає Reuters.

«Це не те, що ми зараз розглядаємо», — відповів австралійський міністр на питання щодо заборони в'їзду російських туристів.

ЄК затвердила пропозицію про зупинення спрощеного візового режиму з росією – що це означатимеРішення про призупинення спрощеного візового режиму Євросоюзу з росією може набути чинності вже з 12 вересня. Що це означатиме для громадян рф.

Він додав, що санкції Австралії спрямовані проти уряду росії, а не проти самих росіян. З початку повномасштабної війни країна ввела санкції проти сотень російських фізичних та юридичних осіб, зокрема щодо банківського сектору рф та організацій, що відповідальні за суверенний борг країни.

Нагадаємо, Тайвань вирішив не продовжувати програму безвізового в’їзду для громадян країни-агресора росії. Відповідна програма була запроваджена у 2018 році. Також ще дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

З 12 вересня Євросоюз припинив дію Угоди про спрощення візового режиму з росією. На практиці це означає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, збільшення стандартного терміну розгляду заяви на візу з 10 до 15 днів (в окремих випадках – до 45 днів), а також збільшення кількості підтверджуючих документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: