Окупанти вночі влаштували «вуличні бої» в Херсоні, звинувативши при цьому ЗСУ

Читать на русском
Окупанти вчиняючи стрілянину на вулицях Херсону та інших населених пунктів, видають її за контрдиверсійні заходи, намагаючись звинуватити Збройні сили України у бездумних вуличних боях серед мирного населення.
фото: Фокус

Окупанти намагаються звинуватити українських військових у веденні бездумних вуличних боїв у містах, влаштувавши минулої ночі стрілянину на вулицях Херсона і видаючи її за контрдиверсійні заходи.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Окупаційні війська вдаються до провокацій: вчиняючи стрілянину на вулицях Херсону та інших населених пунктів, видають її за контрдиверсійні заходи, намагаючись звинуватити Збройні сили України у бездумних вуличних боях серед мирного населення. Самі ж терористичні війська обстрілюють будинки мирних жителів, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни... В окупованих населених пунктах посилюють перевірки, але тепер вже шукають не тільки «укронацистів», а й своїх, що повтікали з поля бою і, перевдягнуті в цивільне, вишукують способи евакуюватися», - йдеться у повідомленні командування.

Смерть колаборантів у Херсоні, Луганську та Бердянську: хто за цим стоїть та чи є тут слід УкраїниЧи стоїть за масовим винищенням колаборантів 16 вересня Україна, або це результат їхніх внутрішніх чвар – у матеріалі Слово і діло

Водночас, в Офісі президента України вважають, що масштабна стрілянина у центрі тимчасово захопленого Херсона є наслідком побутового конфлікту між російськими загарбниками, які не поділили награбоване.

Згідно з його словами, «масштабна стрілянина в центрі Херсона - ще один прояв напруги, що наростає між ПВК, зеками, «кадирівцями», військовими рф та фсб».

«Кількість «побутових конфліктів» збільшується. Сторони агресивно ділять награбоване перед втечею на тлі новин про наближення Збройних сил України», - заявив Подоляк.

Нагадаємо, що у неділю, 18 вересня, у тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи.

Напередодні ЗСУ вразили пункт управління окупантів у Херсоні.

Також було завдано удару по будівлях в центрі тимчасово окупованого Херсона, де в цей момент йшла нарада за участю «керівників» міста з-поміж проросійських колаборантів. Дивом вціліли гауляйтери Херсона Кирило Стремоусов та Катерина Губарєва.

При цьому, українському командуванню вдалося підтвердити знищення військовими ЗСУ 180 росіян в Херсоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: