ЗСУ продовжують маневри у 3 районах Херсонщини – ISW

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині продовжують. Українські військові продовжують наземні маневри у 3 районах області.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Українські захисники у рамках контрнаступу на півдні продовжують наземні маневри у 3 районах Херсонської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, наразі в області існують «три зони кінетичної активності». Зокрема, на південь від самого Херсона, біля українського плацдарму через річку Інгулець, а також на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської областей, на захід від Високопілля.

Смерть колаборантів у Херсоні, Луганську та Бердянську: хто за цим стоїть та чи є тут слід УкраїниЧи стоїть за масовим винищенням колаборантів 16 вересня Україна, або це результат їхніх внутрішніх чвар – у матеріалі Слово і діло

В ISW зазначили, що Генштаб ЗСУ повідомив російські обстріли українських позицій у селі Правдино, що знаходиться на північний захід від Херсона. Це вказує на ймовірність того, що українці зайшли до міста.

Проросійські Telegram-канали опублікували зображення з підтвердженням того, що окупанти відбили штурм української морської піхоти в районі Андріївки. Аналітики додали, що ЗСУ перекидають у райони Андріївки та Білогірки сили та техніку.

«Генштаб України вказує, що російські війська обстріляли Новопетрівку (на південь від Кривого Рогу), що свідчить про те, що українські війська ввійшли у місто, незважаючи на попередні заяви росії про відбиття атак», – наголосили в ISW.

Нагадаємо, що вдень 16 вересня було авдано удару по будівлях в центрі тимчасово окупованого Херсона, де в цей момент йшла нарада за участю «керівників» міста з-поміж проросійських колаборантів. Дивом вціліли гауляйтери Херсона Кирило Стремоусов та Катерина Губарєва.

Українські військові у п’ятницю, 16 вересня, вдарили по пункту управління російських окупантів у тимчасово захопленому Херсоні. Бійці ЗСУ ліквідували на півдні 33 окупанта, 2 ворожі танки, 152-мм гаубицю «Мста-Б», 120-мм мобільний міномет і 9 одиниць авто-бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: