У НАТО заявили, що ЗСУ фундаментально змінили сучасну війну

Читать на русском
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що ЗСУ фундаментально змінили характер сучасної війни. Це зацікавило союзників по Альянсу.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Дії Збройних Сил України у боротьбі з російськими загарбниками фундаментально змінили характер сучасної війни. Це викликало інтерес у союзників по Північноатлантичному альянсу.

Про це у Таллінні під час пресконференції заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, передає «Укрінформ».

«Україна фундаментально змінила сучасну війну... Наприклад, ми бачили дуже цікаву комбінацію цивільно-військового співробітництва. Ілон Маск надав свої супутникові системи та термінали, що дозволило Україні задіяти супутникові системи – це нове явище у сучасній війні, таке поєднання сил між військовими та, у цьому випадку – приватною компанією», – розповів він.

Західні санкції все більше заважають рф виробляти сучасне озброєння – адмірал НАТОСанкції Заходу дедалі більше підривають здатність росії виробляти сучасне озброєння для війни проти України.

Бауер підкреслив, що українські військові креативно використовують західні системи озброєння. Зокрема, встановлювали на автомобільне шасі системи, які зазвичай використовуються на морі. Їх застосовували проти російських морських цілей.

За його словами, тренування у країнах НАТО з 2014 року дозволили ЗСУ змінити спосіб застарілого ведення війни постросійського стилю до більш сучасного. Зокрема, йдеться про військове управління.

«Це означає, - ви говорите своїм солдатам, чому вони воюють, і що вони мають досягти, і ви залишаєте виконання цього завдання на якомога більш низькому тактичному рівні. Це те, в чому українці були дуже успішними», – зазначив голова Військового комітету НАТО.

Як приклад він навів досвід контрнаступу ЗСУ у Харківській області. Тоді маленькі тактичні одиниці, на зразок взводу потужністю до 30 військових та на чолі з молодим лейтенантом, брали на себе ініціативу. Це дозволяло швидко відповідати на зміни ситуації на полі бою. У цей же час російські окупанти чекали на розпорядження вищого командування.

Нагадаємо, за даними розслідування The Washington Post, росія в перші години та дні війни намагалася добитися капітуляції України. Зокрема керівнику ОПУ Андрію Єрмаку дзвонив Дмитро Козак.

Також експерти кажуть, що провал росії в Харківській області є однією з найбільших проблем в кар'єрі путіна, і у нього закінчуються варіанти, як реагувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: