Зведення Генштабу: ЗСУ відбили 5 ворожих атак та вдарили по десяти районах скупчення росіян

Читать на русском
За добу ворог завдав 4 ракетні та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.
Генштаб ЗСУ

У суботу, 17 вересня, ЗСУ вдало відбили 5 ворожих атак, а також українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки противника та 3 позиціях зенітних ракетних комплексів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що росіяни продовжують зосереджувати зусилля на організації оборони та утриманні окупованих територій, спробах повного захоплення Донецької області, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Німеччина схвалила продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155.

Окупанти обстрілювати позиції українських захисників вздовж лінії зіткнення, проводять заходи щодо перегрупування військ на окремих напрямках, вводять резерви та ведуть повітряну розвідку.

Противник обстрілює помешкання мирних мешканців та об’єкти цивільної інфраструктури. Протягом 17 вересня загарбники завдали 4 ракетні та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з РСЗО по військових та цивільних об’єктах на території України.

Постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів, зокрема, Харків, Сіверськ, Дружківка, Костянтинівка, Нью-Йорк, Мар’їнка, Красногорівка, Полтавка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Нікополь, Оріхів, Миролюбівка та Очаків. При цьому залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території нашої країни.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

Як повідомляється, на інших напрямках росіяни здійснили обстріли із танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Блешня Чернігівської області та Хлібороб і Кіндратівка Сумської області;
  • на Харківському напрямку, зокрема і з території росії, - в районах населених пунктів Харків, Кудіївка, Гоптівка, Анискине, Дворічна, Куп’янськ, Сенькове, Гороховатка, Бахтин та Кам’янка;
  • на Краматорському напрямку - Яремівка, Соснове, Ярова, Святогірськ, Щурове, Старий Караван, Озерне, Серебрянка, Райгородок, Пискунівка, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Веселе та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку - Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Одрадівка, Миколаївка Друга, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка та Юр’ївка.
  • на Авдіївському напрямку - Веселе, Авдіївка, Нетайлове та Опитне.

На Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках окупанти здійснювали обстріли по лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 50 населених пунктів, серед них - Зелене Поле, Полтавка, Новопіль, Ольгівське, Залізничне, Чарівне, Степова Долина, Таврійське, Тернові Поди та Біла Криниця.

На сайті окупаційної влади Криму з'явилося та зникло оголошення про заборону залишати півострівРосійські окупанти вже почали зводити блокпости на в'їзді на Керченський міст із боку півострова для виявлення так званих порушників.

При цьому, протягом 17 вересня підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Первомайське, Миколаївка Друга та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки загарбників та трьох позиціях зенітних ракетних комплексів. Втрати противника уточнюються.

Водночас, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий безпілотник. Ракетні війська і артилерія завдали вогневого ураження по пункту управління росіян та складу боєприпасів.

Нагадаємо, що російські окупанти сьогодні вранці обстріляли Слов'янську ТЕС у Донецькій області. Пошкоджено обладнання на території станції.

Раніше ми повідомляли, що біля окупованого Мелітополя пролунали ще 5 вибухів на базі росіян.

Також окупанти обстріляли Костянтинівку на Донеччині, серед поранених є дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: