Загарбники можуть не встояти перед наступом ЗСУ на Луганщині – британська розвідка

Читать на русском
Наразі незрозуміло, чи мають російські загарбники сили на передовій, щоб протидіяти можливому українському наступу, спрямованому на деокупацію Луганської області.
Getty Images

Наразі незрозуміло, чи мають російські загарбники сили на передовій, щоб протидіяти можливому українському наступу, спрямованому на деокупацію Луганської області.

Про це повідомили у британській розвідці.

Україна продовжує наступальні операції на північному сході України. Російські війська встановили лінію оборони між річкою Оскіл та містом Сватове.

«Поки що неясно, чи є в окупантів можливості для оборони. Росія, ймовірно, вважає за важливе збереження контролю над цією зоною, оскільки через неї проходить один із небагатьох основних маршрутів постачання, які рф все ще контролює, з Білгородської області», – йдеться в повідомленні.

Крім того, згадана лінія оборони проходить уздовж кордону Луганської області, яку росія прагне «звільнити» як одну зі своїх безпосередніх військових цілей. У британській розвідці наголошують, що будь-яка істотна втрата території в Луганську однозначно підірве стратегію рф.

«Росія, швидше за все, спробує вести наполегливу оборону в цьому районі, але незрозуміло, чи російські передові сили мають достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти ще одному узгодженому українському наступу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, українські захисники у рамках контрнаступу на півдні продовжують наземні маневри у 3 районах Херсонської області.

ЗСУ вже звільнили більш ніж 400 населених пунктів Харківської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: