Окупанти згорнули підготовку до «референдуму» на Херсонщині – Гуменюк

Читать на русском
Через вдалий контрнаступ ЗСУ на Херсонщині окупанти звернули питання проведення «референдуму».

Через вдалий контрнаступ ЗСУ на Херсонщині окупанти звернули питання проведення «референдуму».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Також, за її словами, російські загарбники не бачать можливості повернутися додому живими іншим шляхом, як здатися в полон.

Псевдореферендуму у Мелітополі 11 вересня не буде – мерРосійським окупантам довелося відмовитися від проведення так званого референдуму 11 вересня у Мелітополі.

«Те, що на сході такий потужний прорив Збройних сил України – це надзвичайно підняло моральний дух наших підрозділів та мотивувало додатково (на півдні України – ред.). І цілком протилежна пропорційність морального духу ворога. Тому що вони справді не бачать перспектив своєї участі у цій спецоперації, вони не бачать можливості для себе повернутися додому живими іншим шляхом, як тільки скласти зброю та здатися в полон», - наголосила Гуменюк.

Відповідаючи на запитання, чи відмовилися загарбники від ідеї проведення псевдореферендумів у Херсонській області, вона зазначила, що наразі роботу ворогів та колаборантів щодо цього питання згорнуто.

«Кардіограма» їхнього пульсу та потуг до цього референдуму досить така, незрозуміла навіть – пацієнт живий чи мертвий. Тому що вони то повністю закривають цю тему, то відкривають її для свого кремлівського керівництва. Ми відслідковуємо, що їхню роботу в цьому напрямку згорнуто, складено в коробки і евакуюють на лівий берег», - заявила Гуменюк.

Раніше колаборанти повідомляли, що так званий референдум щодо приєднання Запорізької області до росії відбудеться, коли область буде готова з точки зору безпеки для мешканців.

У кремлі поки що не знають, що робити з «референдумами». ЗМІ писали, що їх можуть перенести на зиму через ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: