У МВС розповіли, скільки цивільних об’єктів пошкоджено з початку повномасштабної війни в Україні

Читать на русском
Говорячи про звільнені території Харківщини, Єнін заявив, що туди було направлено з усієї України зведений загін рятувальників, їхня загальна чисельність – до 500 осіб та 50 одиниць техніки.
фото: dw.com

Усього із початку повномасштабного російського вторгнення було зафіксовано більше як 23 тисячі обстрілів із боку рф, унаслідок чого було пошкоджено понад 25 тисяч цивільних об’єктів в Україні.

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін повідомив в ефірі телемарафону.

«Усього від початку війни зафіксовано понад 23 тисяч обстрілів, і вражені більш як 25 тисяч цивільних об’єктів, військових – 400. Так воюють росіяни», - заявив чиновник.

При цьому, говорячи про звільнені території Харківщини, Єнін заявив окремо, що туди було направлено з усієї України зведений загін рятувальників, їхня загальна чисельність – до 500 осіб та 50 одиниць техніки.

«Так само ми направили туди до 1000 поліцейських для додаткового несення служби на щойно звільнених територіях, оскільки для багатьох мешканців цих територій важливо вже наразі візуально бачити поліцейських, які охороняють їхній порядок і безпеку. Вони будуть задіяні як для патрулювання, так і для населення служби на КПП», - сказав представник МВС.

В Ізюмі під окупацією загинули щонайменше тисяча мирних жителів – меріяВнаслідок вторгнення росії в Ізюмі на Харківщині загинули щонайменше тисяча цивільних людей.

Згідно з його словами, при цьому правоохоронці так само активно приймають заяви про вчинені рф воєнні злочини, здійснюють первинні перевірочні і слідчі дії щодо тих, хто обґрунтовано підозрюється у колабораційній діяльності.

Відповідаючи на питання, чи багато на звільнених від рф територіях залишається диверсантів, наскільки вони активні, та чи проявляють себе після звільнення від рф цих територій, Єнін сказав про те, що наразі на звільнених від рф територіях Харківщини досі десь по лісах з використанням різних ландшафтних особливостей переховуються як військовослужбовці рф, так і «вояки» так званих ЛДНР.

Він нагадав, що нещодавно правоохоронці у Харківській області, у Шевченковому, затримали трьох російських військовослужбовців: «голод – не тітка, і всі вони змушені рано чи пізно виходити з лісів, шукаючи їжу».

Згідно з його словами, поліція разом з Національною гвардією і з підрозділами ЗСУ наразі вживають активних заходів для того, щоб ідентифікувати таких «горе-вояків», і якомога швидше затримати їх.

Нагадаємо, що в Ізюмі виявили масове поховання людей, вбитих російськими окупантами. Володимир Зеленський підвтердив це та повідомив, що у місті розпочалися необхідні процесуальні дії.

У Міноборони оцінили наслідки звірств росіян в Ізюмі, зазначивши, що це гірше, ніж Бородянка та Буча.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: