Удар по Кривому Рогу: яка зараз ситуація на місці пошкодженої дамби

Читать на русском
Після атаки окупантів на гідротехнічні споруди біля Кривого Рогу підтоплено понад сотню будинків. Наслідки аварії ліквідували всю ніч, рівень води на різних ділянках річки Інгулець удалося знизити.

Наслідки удару окупантів по Карачунівській дамбі біля Кривого Рогу ліквідували всю ніч. Рівень води на різних ділянках річки Інгулець вдалося частково зменшити.

Про це повідомив голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

«Це були ракети «Кинжал» та ракети «Іскандер». Вночі проводився великий перелік заходів, починаючи від двох підривів греблі у районі Чорногорки (для того, щоб збільшити пропускну спроможність), закінчуючи великими інженерними роботами. Ліквідація аварії триває, але потік води значно зменшився, і рівень там, де є підтоплення, вже почав спадати», – повідомив Вілкул.

Він вважає, що сьогодні ліквідація аварії може бути повністю закінчена.

Голова військової адміністрації області Валентин Резніченко додав, що внаслідок ракетного удару рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів: станом на зараз його вдалося знизити на 13 сантиметрів.

Було підтоплено 112 приватних будинків. Через ракетний удар пошкоджено кілька водоводів.

Крім того, цієї ночі російські війська п'ять разів обстріляли Нікопольський район – Нікополь та Марганецьку громаду. У Нікополі пошкоджено 10 приватних будинків, 114 панелей сонячної електростанції, санаторій та два місцеві підприємства.

Нагадаємо, ввечері 14 вересня росія випустила вісім крилатих ракет по Кривому Рогу – ціллю були гідротехнічні споруди.

Олексій Арестович вважає, що окупанти своїм ударом планували змити понтонні мости українських військових на річці Інгулець.

Вночі мешканців деяких районів Кривого Рогу закликали евакуюватись через те, що в річці Інгулець значно піднявся рівень води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: