Рф намагається зміцнити першу лінію оборони в Донецькій та Запорізькій областях – Генштаб

Читать на русском
Росіяни перекидають резерви та залишки підрозділів, виведених з Харківського напрямку до Донецької та Запорізької областей. На Бахмутському напрямку підрозділи окупантів зазнали тяжких втрат і поки що не можуть вести бої.

Щоб утримати тимчасову захоплену територію окупанти намагаються зміцнити першу лінію оборони в Донецькій та Запорізькій областях – переміщуютьє резерви зі складу підрозділів 3 армійського корпусу, а також залишки підрозділів, виведених з Харківського напрямку.

Про це повідомляє Генштаб.

«В той же час, через порушення Силами оборони логістичного забезпечення окупантів, підрозділи збройних сил російської федерації, що виконують завдання уздовж лінії зіткнення, мають проблеми з нестачею окремих видів боєприпасів для реактивних систем залпового вогню та артилерії», – наголошується в ранковому зведенні.

Є підтвердження, що знищено значну кількість військовослужбовців та техніки підрозділів 137 парашутно-десантного полку 106 парашутно-десантної дивізії ЗС рф на Бахмутському напрямку. Втрати не дозволяють продовжувати бойові дії у цьому напрямі без проведення додаткових заходів.

Українські військові за добу відбили атаки противника, зокрема, в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Україна переламала хід війни з росією на свою користь, але знадобляться нові контратаки – ISWУкраїнські війська завдали великої поразки росії, відвоювавши майже всю Харківську область. Нинішній контрнаступ не покладе край війні, але Україна переламала її хід на свою користь.

Крім того, авіація Сил оборони здійснила 12 ударів по місцях зосередження живої сили та техніки супротивника: підтверджено ураження шести районів зосередження живої сили супротивника, двох взводних опорних пунктів та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів.

Крім цього, знищено чотири літаки окупантів – три Су-25 та один Су-24М.

Від ударів російських військ за останню добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів, зокрема Кривого Рогу, Харкова, Краматорська та інших.

Минулої доби ворог завдав 8 ракетних, 19 авіаційних ударів і здійснив 86 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об'єктів на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник обстрілює інфраструктуру з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – у районі Галаганівки Чернігівської області;

  • на Харківському напрямку – в районах населених пунктів Баранівка, Гоптівка, Висока Яруга, Нескучне та Куп’янськ;

  • на Краматорському напрямку – Тетянівка, Крива Лука та Білогорівка;

  • на Бахмутському напрямі – Веселе, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве і Суха Балка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Запорізькому напрямку – Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль, Велика Новосілка, Павлівка, Оріхів, Мала Токмачка та Білогір’я;

  • на Південнобузькому напрямку – Біла Криниця, Ольгине, Любомирівка, Тернові Поди, Правдине, Мирне та Іванівка.

Нагадаємо, за даними РНБО, під час українського контрнаступу російські окупанти зазнали значно більших втрат, ніж українські військові.

В ISW зазначили, що кремль уперше з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому відкрито визнав невдачу на фронті і тепер намагається зняти відповідальність із путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: