Росіяни хочуть посилити своє угруповання під Херсоном за рахунок «кадирівців» – ГУР

Читать на русском
Окупанти хочуть посилити своє угруповання під Херсоном за рахунок так званих резервів – а саме 4 батальйони кадирівців.
ілюстративне фото

Окупанти хочуть посилити своє угруповання під Херсоном за рахунок так званих резервів – а саме 4 батальйонів «кадировців», більшість із яких – найманці з бідних регіонів росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Резніков пояснив, чому контрнаступ на Херсонщині йде повільніше, ніж на ХарківщиніКонтрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському, оскільки це сільськогосподарський регіон.

«Наразі окупанти намагаються посилити своє угруповання під тимчасово окупованим Херсоном за рахунок «наявних резервів». Для цього планується передислокування 4 батальйонів так званих «кадирівців». Але наразі ці підрозділи значно недоукомплектовано. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів рф» - сказано в повідомленні.

За інформацією ГУР, у військових частинах на території рф скасовують заплановані відправки особового складу в Україну через масову відмову від участі в бойових діях.

А в підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу, тому командування вирішило суттєво скоротити час на реабілітацію військових після поранень та контузій.

«Відомий випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії військовослужбовця за 3 дні виписали зі шпиталю. Офіційний діагноз – отит. Дана рекомендація не застуджувати вухо. При цьому відмовлено в операційному втручанні», – повідомили у ГУР.

Нагадаємо, на тлі контрнаступу ЗСУ рф запропонувала Україні переговори.

За даними західних ЗМІ, провал армії росії у Харківській області є однією з найбільших проблем для путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: