Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт – подробиці

Читать на русском
Зареєстрованих безробітних, які не працевлаштуються протягом 30 днів, залучатимуть до суспільно корисних робіт. Їм платитимуть мінімальну зарплатню.

Офіційно зареєстрованих безробітних, які не працевлаштуються протягом 30 днів, залучатимуть до суспільно корисних робіт.

Такий документ має затвердити Кабмін, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні, визначатиме місцева влада», – розповів він.

Безробіття в Україні: чому кількість офіційно безробітних зменшилася та яка буде ситуація на ринку праці після війниЧому в Україні реєструють меншу кількість безробітних та яка ситуація буде після війни, читайте у матеріалі Слово і діло.

Робота буде оплачуваною: держава платитиме таким громадянам зарплату у розмірі мінімальної.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати гроші від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту», – наголосив прем'єр.

Нагадаємо, на порталі та у додатку «Дія» тепер доступна послуга отримання статусу безробітного.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як змінювався рівень безробіття в Україні з 2005 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: