Глава Єврокомісії знову їде до Києва: обговорюватиме із Зеленським доступ до єдиного ринку та зони роумінгу

Читать на русском
Під час виступу в Європарламенті Урсула фон дер Ляєн пообіцяла, що солідарність Європи з Україною залишиться непохитною. Вона також анонсувала свій візит до Києва та зустріч із Зеленським.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні, 14 вересня, знову їде до Києва. На зустрічі з президентом Володимиром Зеленським вона має намір обговорити доступ України до єдиного європейського ринку та зони вільного роумінгу.

Про це фон дер Ляєн заявила під час щорічної промови перед Європейським парламентом у Страсбурзі, повідомляє Politico.

Під час виступу фон дер Ляєн заявила, що хоче розширити доступ до єдиного ринку ЄС для України. За її словами, єдиний ринок — це величезний успіх, і тепер настав час Україні його розділити. «Сьогодні я їду до Києва, щоб обговорити все це з президентом Зеленським», – додала вона.

Глава ЄК також вважає, що Україна має увійти до європейської зони вільного роумінгу для мобільних телефонів: «Настав час зробити це».

Крім того, фон дер Ляєн оголосила про виділення 100 мільйонів євро на відновлення зруйнованих під час війни шкіл в Україні.

Вона пообіцяла, що солідарність Європи з Україною залишиться непохитною: «За наявності необхідної мужності та необхідної солідарності путін зазнає поразки, а Україна та Європа здобудуть перемогу».

«Сьогодні мужність має ім'я, і це ім'я — Україна», — додала політик.

Фон дер Ляєн також запевнила, що санкції проти росії залишаться в силі, але в короткостроковій перспективі нових обмежень не буде: «Я хочу чітко заявити: санкції залишаться. Настав час для нас виявити рішучість, а не умиротворення».

Нагадаємо, раніше Єврокомісія схвалила надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Цього року Україна очікує отримати ще 3 млрд макрофінансової допомоги ЄС, а в 2023 році розраховує на фінансову допомогу у 12 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: