Зеленський зателефонував голові Єврокомісії фон дер Ляєн: про що говорили

Читать на русском
Зокрема, політики скоординували з фон дер Ляєн кроки з обмеження отримання Росією надприбутків від продажу нафти й газу.
Радіо Свобода

Президент Володимир Зеленський у неділю, 4 вересня, провів телефонну розмову з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Зокрема, вони обговорили новий пакет санкцій та кроки для обмеження прибутків росії від торгівлі нафтою і газом.

Про це український лідер повідомляє у своєму Twitter.

Згідно зі словами Зеленського, у розмові йшлося про якнайшвидше виділення наступного траншу макрофіну ЄС.

«Провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили якнайшвидше виділення наступного траншу макрофіну ЄС. Вказав на необхідність підготовки 8-го пакету санкцій, який повинен містити також заборону на видачу віз громадянам рф», - зазначив Зеленський.

Стефанішина розповіла, на скільки Україна виконала зобов'язання за Угодою про асоціацію з ЄСУкраїнська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху.

Президент України також повідомив, що під час розмови скоординували з Урсулою фон дер Ляєн кроки з обмеження отримання росією надприбутків від продажу нафти й газу.

Окрім цього, як зазначив Зеленський, політики окремо обговорили вступ України до ЄС.

«Розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій», - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні голова Єврокомісії заявила про необхідність встановлення ліміту цін на російський газ.

Раніше у Білому домі заявили, що український президент Володимир Зеленський повинен взяти участь у саміті G-20 на Балі, якщо володимир путін буде присутній на ньому.

Також стало відомо, що Зеленський хотів би поговорити з керівником Китаю Сі Цзіньпіном про російське вторгнення в Україну. Президент також заявив, що КНР могла б чинити економічний тиск на росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: