Експерт: Всі енергетичні об'єкти України, крім АЕС, в зоні ризику російських ракетних ударів

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Зараз практично всі енергетичні об'єкти, якими володіє Україна, за винятком, можливо, атомних електростанцій, знаходяться в зоні ризику в плані російських ракетних атак.

Про це сказав експерт Андрій Горбенко в коментарі для «Слово і діло».

На його думку, росія не ризикне бомбити АЕС, а ось все інше під загрозою чергової ракетної атаки.

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

«Ми не можемо захистити всі енергетичні об'єкти. Навряд чи росія буде бомбити атомні станції, які вона не захопила, а ось все, що не атомне - воно, умовно, в зоні ризику. І все захистити... Думаю, наші Повітряні та ракетні війська будуть пробувати все захистити, але щось, на жаль, буде пропускатися, банально тому, що у росії занадто багато ракет» - пояснив він.

Горбенко додав, що Україну рятує дефіцит високоточних ракет у росії. Те, чим стріляють росіяни зараз, не відрізняється високою точністю і надійністю. Однак з іншого боку, будь-яка енергостанція - це великий і досить крихкий об'єкт, який досить просто пошкодити. Тому загроза, на жаль, зберігається в максимальному обсязі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що удари рф по енергетичній інфраструктурі України є ознакою відчаю. Він закликав посилити співпрацю з партнерами щодо подолання російського терору.

Увечері 11 вересня рф здійснила масову ракетну атаку проти Української енергетичної інфраструктури. Зокрема, обстріляли об'єкти Харківської ТЕЦ-5, Зміївської ТЕЦ в Харківській області, а також Павлоградської ТЕЦ-3 в Дніпропетровській області, пошкодили Кременчуцьку ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: