Один із наймасовіших обстрілів: Галущенко розповів, яка енергетична інфраструктура вчора постраждала

Читать на русском
Вчора окупанти обстріляли Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ.
Пожежа на Харківській ТЕЦ-5instagram.com/libkos

Російські війська вчора, 11 вересня обстріляли, Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, це був один із наймасовіших обстрілів енергетичної інфраструктури.

Він нагадав, що без світла частково залишились Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Сумська та Донецька області.

«Всі основні лінії було заживлено вже за 4,5 години. Повністю відновлено електропостачання споживачам Полтавської, Донецької області, зараз ще залишаються знеструмленими на Сумщині 1,7 тисяч споживачів, на Дніпропетровщині – близько 3 тисяч, на Харківщині – 12 тисяч. Роботи з відновлення тривають», – повідомив міністр.

За попередніми даними, під час обстрілів загинули 4 енергетиків, троє поранені.

Нагадаємо, увечері 11 вересня у деяких областях України відключилася електрика. Пізніше стало відомо, що росіяни завдали прямих ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по Харківській ТЕЦ-5.

У Сумській, Полтавській та Дніпропетровській електрику дали того ж вечора. У Харкові Новобаварський та Основ'янський райони все ще частково знеструмлені.

У Харкові на місцях ударів на об'єктах критичної інфраструктури виявили уламки стратегічних крилатих ракет «повітря-земля» Х-101.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: