Окупанти найближчим часом можуть обстріляти ЗАЕС – розвідка

Читать на русском
Російські окупанти можуть найближчим часом вчергове обстріляти Запорізьку АЕС та звинуватити в цьому Україну.
Getty Images

Російські окупанти можуть найближчим часом вчергове обстріляти Запорізьку АЕС та звинуватити в цьому Україну.

Про це повідомили в українській розвідці.

Командування російських військ, імовірно, планує черговий провокаційний обстріл Енергодара і Запорізької АЕС та традиційно планує звинуватити в цьому Україну. Стало відомо, що підрозділам 94-ї дивізії росгвардії, які дислокуються на території ЗАЕС, надійшла команда о 14:00 зайти в укриття і перебувати там до «особливого розпорядження».

Ситуація на ЗАЕС: в ООН назвали два кроки для демілітаризації станціїГутерреш вважає, що російські та українські військові мають узяти на себе зобов’язання не вести воєнних дій на території ЗАЕС.

«Російські війська та окупаційна адміністрація повинні покинути територію ЗАЕС та міста Енергодар. ЗАЕС має бути демілітаризована без жодних додаткових умов. Сама станція повинна повернутися під контроль українського Енергоатому та МАГАТЕ», – закликали в Головному управлінні розвідки України.

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, вночі, о 03:41 шостий енергоблок ЗАЕС відключили від енергомережі. Йде підготовка до його розхолодження та переведення у холодний стан.

Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» забезпечили живлення Запорізької атомної електростанції, необхідне для безпечної роботи реакторів станції в режимі холодного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: