Упродовж п’яти діб рф активно перекидає військову техніку та солдат до Криму

Читать на русском
Упродовж останніх п’яти днів російська федерація активно перекидає у Крим військову техніку та солдат.
Укрінформ

Упродовж останніх п’яти днів російська федерація активно перекидає у Крим військову техніку та солдат.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр із посиланням на інтерв’ю його голови Ескендера Барієва.

Як зазначив голова Кримськотатарського ресурсного центру, техніку та особовий склад російської армії перекидають залізницею та автомобільним транспортом по Керченському мосту. Це продовжується вже близько п’яти днів поспіль.

«В Криму багато російської техніки, багато російських солдатів. Перекидання техніки відбувається вже близько п’яти діб. Техніку перевозять як залізницею по Керченському мосту, так і автотранспортом. Також нам повідомляли, що з рф до Криму перекривали автомагістраль для цивільних осіб», – зауважив Барієв.

РФ хоче посилити оборону Криму москвичами та петербуржцями – ГУРРосійські окупанти планують зміцнити оборону Криму військовослужбовцями із Москви, Санкт-Петербурга, а також строковиками.

Він також додав, що на півночі та заході Криму наразі сконцентровано найбільше солдат і техніки.

Нагадаємо, днями в ОПУ анонсували, що Україна розробляє евакуаційні маршрути для мешканців окупованого Криму.

«Укрзалізниця» запускає безкоштовні поїзди для евакуації кримчан, які наважаться залишити півострів. Опорними стануть три українські вокзали – у Запоріжжі, Одесі та Кривому Розі.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що жителям тимчасово окупованого росією Криму слід триматися подалі від військових об'єктів росіян на території півострова. Близьке перебування у військових баз окупантів небезпечне життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: