Арестович поскаржився на велику кількість полонених росіян

Читать на русском
Обмінний фонд поповнюється переважно зусиллями контрнаступаючих в Харківській області українських військ
Ілюстративне фотоTelegram

Збройні Сили України в ході контрнаступу в Харківській області взяли в полон таку велику кількість російських солдатів, що не знають, куди їх дівати.

Про це розповів радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі У Марка Фейгіна.

«Почнемо з проблем. Величезна проблема, грандіозна. Нам нікуди дівати полонених вже. Стільки їх набрали - війська не справляються» - зазначив він.

Арестович розповів, що обмінний фонд поповнюється переважно зусиллями контрнаступаючих в Харківській області українських військ. На півдні з полоненими гірше. А ось наступ на Балаклію та на Куп'янськ приніс не тільки безліч трофейного озброєння та техніки, а й велику кількість полонених.

На півдні України вчинив бунт полк російських солдатів – ОК «Південь»Солдати полку, що вчинив бунт, відмовилися воювати, оскільки командування відправило їх на передові позиції, в саме пекло, не забезпечивши взагалі нічим

Зокрема, Арестович розповів, як один з російських мотострілкових полків виявився кинутий командуванням і просто розбігся по околицях. У підсумку зараз російські солдати ховаються по лісопосадках, і шукають можливість здатися ЗСУ.

Нагадаємо, Збройні Сили України на Ізюмському напрямку захопили цінний та рідкісний трофей - російську радіолокаційну станцію контрбатарейної стрільби «Зоопарк-1М», кинуту росіянами, що втекли.

Нагадаємо, українські військові ведуть успішний контрнаступ на харківському напрямку – за три дні вдалося просунутися майже на 50 км. А, за даними розвідки, окремі підрозділи окупантів зазнали значних втрат.

Раніше також повідомляли, що для українських військових дуже важливо звільнити місто Куп'янськ, яке є ключовим логістичним вузлом російських окупантів. Після цього можна планувати подальші кроки ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: