Генсек НАТО оцінив загальну кількість сухопутних російських військ в Україні

Читать на русском
Чотири з п'яти військовослужбовців російських сухопутних підрозділів або вже воюють в Україні, або беруть участь у війні іншим чином
Єнс Столтенбергshutterstock.com

Не менше 80 відсотків чисельності всіх російських сухопутних військ зараз залучені до війни в Україні. Брати нові війська росії зараз, здається, більше нізвідки.

Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі 9 вересня.

В Україні ми спостерігаємо руйнування та бої, небачені з часів Другої світової війни – СтолтенбергГенсек НАТО заявив, що союзники несуть моральну відповідальність за підтримку України, і ціна підтримки поки що вимірюється грошима, що не так погано. А якщо росія виграє цю війну, путін зрозуміє, що насильство працює і піде далі.

«Зараз понад 80% Сухопутних військ росії залучені у війну в Україні. Тому, звичайно, те, що там відбувається, має значення для загальної здатності росії представляти будь-яку загрозу для будь-якої країни-члена НАТО. Моє перше повідомлення членам Альянсу полягає в тому, що ми вітаємо безпрецедентну підтримку, ми закликаємо до ще більшої підтримки, і ми закликаємо їх глибше досліджувати запаси, щоб продовжувати надавати Україні те, чого вона негайно потребує» - заявив він.

Столтенберг також додав, що союзники по НАТО повинні бути готові підтримувати українські війська в довгостроковій перспективі. Тому НАТО тісно контактує з оборонно-промисловими комплексами членів Альянсу.

«Ми створили структури тут, в НАТО, з оборонного планування, можливостей, щоб гарантувати, що ми зараз нарощуємо виробництво, що ми поповнюємо запаси, щоб мати можливість продовжувати надавати підтримку Україні. Але це не тільки підтримка України - це також забезпечення того, щоб у нас була зброя, боєприпаси, засоби для нашого власного стримування та оборони» - додав він.

Раніше Столтенберг говорив, що війна в Україні входить в критичну фазу, і зима буде важкою – не тільки для українського народу і збройних сил, але і для тих, хто їх підтримує. Єдність і солідарність союзників піддасться серйозному випробуванню, але потрібно продовжувати протистояти російській тиранії.

Він додав, що НАТО та інші західні країни можуть роками надавати військову підтримку Україні, якщо виникне така необхідність. Російський президент володимир путін дуже прорахувався, капітуляції України він не дочекається.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: