НАТО може підтримувати Україну багато років – Столтенберг

Читать на русском
Західні країни повинні зробити все можливе, щоб результат війни був прийнятним для України та неприйнятним для росії
Єнс СтолтенбергReuters

НАТО та інші західні країни можуть роками надавати військову підтримку Україні, якщо виникне така необхідність. Російський президент володимир путін дуже прорахувався, капітуляції України він не дочекається.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю виданню ZDF.

«Він думав, що виграє в Україні за кілька днів. Минуло вже пів року війни, росія зазнала значних втрат, Україна змогла дати відсіч і повернути території на півночі навколо Києва і на сході навколо Харкова, а також зупинити наступ на Донбасі» - нагадав Столтенберг.

США вже додали високоточні снаряди Excalibur до нового пакету військової допомоги Україні – PoliticoШвидше за все, Сполучені Штати дають Україні набагато більше озброєння, ніж повідомляють офіційно

Генсек НАТО визнав, що подальший розвиток подій важко піддається прогнозу, оскільки війни - дуже непередбачувана річ. Але західні країни повинні зробити все можливе, щоб результат війни був прийнятним для України та неприйнятним для росії.

«Що ми можемо зробити – це надати військову, фінансову, гуманітарну та економічну підтримку Україні» - додав він.

Нагадаємо, глава Міноборони Олексій Резніков вважає, що найгірший сценарій, за яким могла б розвиватися для України повномасштабна війна з росією, вже позаду. Україна минула всі небезпечні етапи. Однак він побоюється втоми Заходу від війни.

Тим часом на День Незалежності України США оголосять про ввиділення рекордного пакета військової допомоги на 3 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: