ЗСУ продовжують винищувати окупантів на півдні: скільки ворогів було знищено 7 вересня

Читать на русском
Росіяни посилюють артилерійські та мінометні обстріли, а також авіаційні та ракетні удари по мирних населених пунктах і позиціях ЗСУ
Ілюстративне фотоScanpix

Збройні Сили України за добу 7 вересня винищили на півдні країни понад 100 окупантів. Також знищено сумарно близько 40 одиниць техніки та кілька складів.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» у зведенні за 7 вересня.

Окупанти продовжують спроби утримати займані позиції. Росіяни посилюють артилерійські та мінометні обстріли, а також авіаційні та ракетні удари по мирних населених пунктах і позиціях ЗСУ.

Активні бої йдуть на 1300 кілометрів фронту – МалярНа Півдні та Сході ведеться оборонна операція - а це цілий комплекс військових заходів, що вживаються ЗСУ

Українська авіація завдала по окупантам 13 ударів, вражені логістичні та управлінські об'єкти. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 370 вогневих завдань.

Серед російських втрат за 7 вересня:

  • 108 одиниць особового складу;
  • 5 танків різних типів;
  • 3 РСЗВ «Град»;
  • 15 одиниць автомобільної та броньованої техніки;
  • 10 гармат і САУ різних типів;
  • 2 системи ППО С-400 та радар комплексу С-400;
  • 1 120-мм міномет.

Також знищено два склади боєприпасів противника в Миколаївському районі Херсонської області.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, всього через тиждень після початку контрнаступу, українські військові досягли значних успіхів на півдні країни. Мета - повернути більшу частину окупованої рф Херсонської області до кінця нинішнього року.

У Генштабі кажуть, що війна з росією продовжиться у 2023 році, окупанти не відмовилися повністю від планів захопити Київ. Також є загроза і з боку Білорусі. Але найбільш привабливим для ворога може стати інший стратегічний напрямок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: