Активні бої йдуть на 1300 кілометрів фронту – Маляр

Читать на русском
На Півдні та Сході ведеться оборонна операція - а це цілий комплекс військових заходів, що вживаються ЗСУ
Ганна МалярІнтерфакс-Україна

Зараз з більш ніж 2500 км фронту з росією активні та запеклі бої ведуться загалом на 1300 км. Збройні Сили України мають певні успіхи.

Про це розповіла заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі Національного телемарафону.

«У нас 1300 км активних бойових дій, а взагалі лінія фронту у 2500 км. Так от, на всіх цих 1300 км йдуть активні бойові дії, тобто тут не варто виділяти якийсь окремий регіон, тому що бойові дії йдуть скрізь» - сказала вона.

Маляр зазначила, що на Півдні та Сході ведеться оборонна операція - а це цілий комплекс військових заходів, що вживаються ЗСУ.

«І це частина заходів, які мають наступальний характер, частина заходів, які мають оборонний характер. Тому ми маємо багато різнопланових, у нас немає чорного і білого, у нас є різні факти. Так, у нас є певні успіхи, у нас є стримування ворога» - резюмувала заступник міністра.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, всього через тиждень після початку контрнаступу, українські військові досягли значних успіхів на півдні країни. Мета - повернути більшу частину окупованої рф Херсонської області до кінця нинішнього року.

У Генштабі кажуть, що війна з росією продовжиться у 2023 році, окупанти не відмовилися повністю від планів захопити Київ. Також є загроза і з боку Білорусі. Але найбільш привабливим для ворога може стати інший стратегічний напрямок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: