На окупованій Херсонщині почастішали випадки викрадення медиків - ОВА

Читать на русском
Є населені пункти, де люди живуть без комунікацій місяцями. Відповідно й без ліків та необхідних товарів. Окупанти блокують завіз продуктів.
Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська блокують завезення продуктів на територію Херсонщини. Також вони продовжують викрадати людей, зокрема почастішали викрадення медиків.

Про це радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомив у Фейсбуці.

«Продовжують вишукувати колаборантів серед вчителів, готують для них курси у Криму і заохочують або залякують батьків школярів. Рашисти визнають, що зі школами у них не вийшло, є ті навчальні заклади, які зовсім не працюють, бо ніхто не погоджується на колаборацію. Щоправда, окупанти ще й замовчують, як багато шкіл і садочків вони просто знищили», - повідомив Хлань.

Як розгортається контрнаступ ЗСУ на півдні – оцінка ISWКонтрнаступ України на півдні є згуртованим процесом, але для результату потрібен час. Втім, аналітики вважають, що дії ЗСУ вже призводять до передислокації та зміни пріоритетів російських військ.

Як зазначив представник ОВА, росіяни обіцяють провести псевдореферендум до нового року - розглядають варіанти опитування на дому і не за один, а протягом декількох днів.

При цьому, окупаційний режим шукає українських партизанів, навіть розпитують, хто купував жовту фарбу, щоб визначити, звідки з’являються проукраїнські символи у людних місцях.

Нагадаємо, що російські військові в ніч проти 23 серпня вивезли до москви чотирьох мешканців тимчасово захопленого Мелітополя, їх хочуть судити за «диверсії».

На Херсонщині окупанти посилили пошуки коригувальників вогню та членів ДРГ.

Водночас, видання Politico із посиланням на слова двох чиновників Міністерства оборони США пише, що Збройні сили України мають «хороші шанси» повернути території півдня, захоплені росією під час вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: