Підраховано, скільки осіб окупанти вже викрали у Херсоні

Читать на русском
На Херсонщині від початку повномасштабної війни окупанти вже викрали понад 450 осіб, серед яких – чиновники та мери низки міст.

На Херсонщині від початку повномасштабної війни окупанти вже викрали понад 450 осіб, серед яких – чиновники та мери низки міст.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

«З моменту військової агресії правоохоронними органами (Херсонською – ред.) області зафіксовано факти викрадення чи зникнення 457 осіб», – повідомила вона.

Серед викрадених людей – мери Каховки, Таврійська, Скадовська, Голої Пристані, Берислава, сільські голови Новоолександрівської, Бехтерської та Милівської громад, голова Чорнобаївської селищної ради та її заступник, старости сіл Стара Збурівка, Зміївка та Осокорівка, секретар священнослужителя.

«Наразі слідству відомо про звільнення 306 громадян. Окупанти продовжують незаконно утримувати 151 особу, серед яких депутати місцевих рад», - додала Венедиктова.

Також, за словами генпрокурора, сьогодні повідомили про підозру псевдокерівникові Новокаховської ВДА. Він є другим організатором викрадення журналіста обласної газети Новий день.

«За його наказом журналіста тиждень тримали прикутим до батареї, допитували та били у захопленому райвідділку поліції російські військові та незаконні збройні формування», - розповіла генпрокурор.

Раніше стало відомо про те, що в Херсоні знищено склади російських військовослужбовців, поки що точно не відомо, хто саме їх підірвав.

За інформацією розвідки, окупанти на півдні спалюють трупи, щоб приховати втрати своєї армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: