На Чернігівщині заборонили проводити виставки зброї – ОВА

Читать на русском
На Чернігівщині заборонили проводити виставки зброї через нещодавній вибух в обласному центрі. Також у регіоні посилили правила проведення масових заходів.

На Чернігівщині заборонили проводити виставки зброї через нещодавній вибух в обласному центрі. Також у регіоні посилили правила проведення масових заходів.

Про це повідомляє голова Чернігівської ОВ В'ячеслав Чаус у Telegram.

«Всі виставки озброєння - тільки після нашої перемоги», - заявив він.

Крім того, за його словами, рішенням Ради оборони області затверджено порядок проведення масових заходів на території Чернігівської області в умовах правового режиму воєнного стану.

Відповідно до нього:

  • проведення всіх масових заходів в умовах воєнного стану на території Чернігівської області можливе лише за їхнього письмового узгодження з виконавчими органами міських, селищних та сільських рад та районною (обласною) військовою адміністрацією, не пізніше ніж за п'ять робочих днів до дня проведення заходу;
  • якщо проведення заходу забороняє хоча б одна сторона – захід не проводиться;
  • у повідомленні про проведення заходу зазначаються: дата, час початку та тривалість заходу; ціль; місце чи маршрут; очікувана кількість учасників; ПІБ організаторів; інформація про намір організатора щодо встановлення на місці проведення заходу тимчасових споруд, використання звукопідсилювальної техніки та дотримання заходів світломаскування. А також – програму заходу.

Нагадаємо, у Чернігові, на Валу, під час виставки боєприпасів у суботу, 3 вересня, пролунав потужний вибух. Серед поранених було кілька дітей.

Учора двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей у Чернігові, обрали запобіжний захід - їх взяли під варту на 2 місяці з правом внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: