Вибух на виставці в Чернігові: суд обрав запобіжний захід двом військовослужбовцям

Читать на русском
За клопотанням ДБР суд обрав запобіжний захід двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей в Чернігові - їх взяли під варту на 2 місяці із правом внесення застави.

За клопотанням ДБР суд обрав запобіжний захід двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей в Чернігові - їх взяли під варту строком на 2 місяці із правом внесення застави.

Про це повідомляє офіційний сайт ДБР у вівторок, 6 вересня.

Військовослужбовцю, який на виставці зброї дозволив дитині натиснути на спусковий гачок реактивної протитанкової гранати, та його командиру призначена застава в сумі 416 тис. гривень для кожного.

Вибух на виставці зброї у Чернігові: кількість потерпілих зросла до 15Внаслідок вибуху на дитячому заході в Чернігові, що стався 3 вересня, по медичну допомогу звернулися 15 осіб.

Раніше працівники ДБР повідомили про підозру цим військовим у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Нагадаємо, у Чернігові, на Валу, під час виставки боєприпасів у суботу, 3 вересня, пролунав вибух. Були поранені діти.

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що всі винуватці інциденту в центрі Чернігова, де на виставці спрацювала бойова зброя та травмувало кількох дітей та дорослих, обов'язково будуть покарані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: