Вибух на виставці зброї у Чернігові: кількість потерпілих зросла до 15

Читать на русском
Внаслідок вибуху на дитячому заході в Чернігові, що стався 3 вересня, по медичну допомогу звернулися 15 осіб.
Офіс генпрокуратури

Внаслідок вибуху на дитячому заході в Чернігові, що стався 3 вересня, по медичну допомогу звернулися 15 осіб.

Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус в етері телемарафону.

Відомо, що станом на вечір неділі, 4 вересня, по медичну допомогу звернулися 15 осіб, з них 8 дітей і 7 дорослих. Наразі двоє дітей і двоє дорослих перебувають у лікарнях. Одна дитина у важкому стані.

Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури активно займається встановленням обставин події.

«Ми маємо відповісти на два головних питання: яким чином на мирному заході для дітей з’явились військові і похідне від першого – чому у військових була бойова зброя. Зараз над цим працюють слідчі», – заявив Чаус.

За його словами, було звернення громадської організації щодо проведення мирного дитячого заходу з іграми, про зброю мови не було.

В.о. генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва зазначила Суспільному, що найбільш постраждалого внаслідок вибуху дворічного хлопчика оперували у суботу майже 7 годин. Стан дитини залишається стабільно важким.

Нагадаємо, у Чернігові, на Валу, під час виставки боєприпасів у суботу, 3 вересня, пролунав потужний вибух. Серед поранених виявилося кілька дітей. Попередньо стало відомо, що на виставці трофейних боєприпасів спрацював ручний гранатомет, який виявився заряджений.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що всі винуватці інциденту в центрі Чернігова обов'язково понесуть покарання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: