Зросла кількість постраждалих від вибуху на виставці у Чернігові

Читать на русском
Стало відомо, що РПГ тримав і натискав на курок 10-річний хлопчик, внаслідок чого зброя і спрацювала.
suspilne.media

Кількість постраждалих унаслідок вибуху на виставці біля музею в Чернігові продовжує зростати. Наразі відомо про четверту поранену дитину, а також, що травмувалося кілька дорослих.

Про це голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомляє в Телеграмі, а також інформує «Суспільне».

«Окрім дітей, травмувалися й дорослі. Вони звернулися за медичною допомогою до лікарів. Є поранення і контузії. Стало відомо про четверту травмовану дитину. Це хлопчик семи років. В нього поранена рука. Йому зробили рентген, перелому немає. Нині хлопцеві зашивають руку», - повідомляє ЗМІ.

Згідно з попередніми даними, відомо про вже трьох травмованих дорослих.

Як зазначається, речниця поліції області Наталія Слабеняк повідомила, що справу про вибух буде розслідувати Державне бюро розслідувань.

Водночас, прес-служба Чернігівської міської ради заявляє, що міськрада не давала дозволу на проведення виставки боєприпасів, а також не отримувала повідомлень про її проведення.

Також інцидент прокоментував керівник Чернігівщини В'ячеслав Чаус.

«Не можу не відреагувати на трагедію, що сталася сьогодні в історичному центрі міста. На заході, що передбачав інтерактив для дітей, чомусь була і експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала. Троє дітей постраждали», - розповів він.

За його словами, 2-річний хлопчик перебуває в тяжкому стані.

«Наразі триває обстеження місця подій та з'ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі. Винні будуть покарані», - додав Чаус.

Згідно з даними «Суспільного», двом іншим травмованим дітям - 10 та 12 років.

«РПГ тримав і натискав на курок, (внаслідок чого зброя і спрацювала), 10-річний хлопчик. Його оглушило, нині він з мамою та 12-річним братом у травмпункті, їх оглядають лікарі. Ще одна дитина в реанімації», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у Чернігові, на Валу, пролунав вибух під час виставки боєприпасів у суботу, 3 вересня.

Раніше ми повідомляли, що на Дніпропетровщині в руках у підлітка здетонував касетний боєприпас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: